torsdag 14. april 2016

Bunnfall

«Det er bedre å tie stille og bli mistenkt for å være en idiot, enn å åpne munnen og utelate enhver tvil», mente den amerikanske presidenten Abraham Lincoln (1809- 1865).

Nå har vi fått demonstrert at idiotene i nettavisenes kommentarfelt – de med intelligens på neandertalernivå – ikke har fått med seg Lincolns gode råd. Rasistene blant oss har vist sitt sanne ansikt. Det er ikke vakkert.

Nylig publiserte VG en artikkel om at nestlederen i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste Kongehuset og innføre republikk i Norge. Og hva er egentlig galt med det? Selv om det er stort flertall for å beholde monarkiet, er det mange som prinsipielt mener at nedarvede posisjoner er en uting. Inkludert meg. 

Å være republikaner er ikke ekstremt eller kontroversielt på noen måte. SV fremmer rutinemessig forslag i Stortinget om å endre Grunnloven på dette punktet, senest i slutten av mars.

Men når VG vinkler på en annengenerasjons innvandrer, født og oppvokst i Norge, blir det et helvetes bråk. Rasistiske nettroll går amok og spyr kloakken sin utover en politiker som går utenpå de fleste av oss. 

«Jævla utlending as. Harald er sjef. Hun burde bli hengt på et offentlig sted». «Avsett Støre og send Tajik tilbake til Afrika og til hennes Høvding og dressurkurset sitt». «Se å få fjerna det dyret» og «Fjern heller det svinet som faen ikkje e norsk engang», er bare noen av kommentarene. Og det er ikke de verste.

Det de jævla amøbene ikke skjønner er at det er politikere av typen Hadia Tajik og Abid Q. Raja vi skal støtte; helt uavhengig av om vi er enige i politikken til Arbeiderpartiet eller Venstre. I en tid der det foregår en kamp innad i de muslimske samfunnene også i Norge - der konservative og korantro gjør hva de kan for å hindre folk i å bli for «vestlige» og liberale - er det muslimer av typen Tajik og Raja vi skal heie på.

Hadia Tadjik; hun som trosset pakistanske tradisjoner og giftet seg med en etnisk norsk, kristen Høyre-politiker. Juristen og toppolitikeren som offentlig har tatt til orde for å forby hijab i barneskolen, og som på alle mulige måter deler de verdiene vi setter høyes: ytringsfrihet og demokrati.

Denne dama er det altså lavpannede tapere av noen rasister spyr sitt hat ut over.

Lyst til å diskutere monarki eller republikk? Kom igjen! Skeptisk til hva enkelte imamer kanskje prediker i moskeene? Helt greit. Uenig i innvandringspolitikken til ulike regjeringen? Ikke noe problem. Redd for at for stor innvandring på sikt vil endre Norge, og ikke til det bedre? Det kan diskuteres.

Men ta dine rasistiske oppgulp og kryp tilbake i rottehullet du kommer fra, din impotente, feige, anonyme drittsekk. Og du, din forsmådde, misunnelige, frustrerte drittkjerring fra indre Enfold: Eier du ikke et snev av oppdragelse? Dere skal vite at kryp som dere, det spiser damer som Hadia Tajik til frokost.

Nei, jeg kommer ikke til å beklage ordvalget i denne kommentaren. Det er på nivå med kommentarfeltene.

"Ta dine rasistiske oppgulp og kryp tilbake i rottehullet du kommer fra, din impotente, feige, anonyme drittsekk".